İso 9001 Belgesi

ISO 9001 Nedir?

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi (KYS) , bir kuruluşun ürün veya hizmetlerini oluşturup müşterilerine sunması için gerekli politikaları, iş süreçlerini ve prosedürleri belgeleyen ve dolayısıyla yüksek ürün kalitesi aracılığıyla müşteri memnuniyetini artıran bir sistemdir.

Kısacası ISO 9001, bir şirketin düzenleyici gerekliliklerini ve müşteri gerekliliklerini karşılamasına ve operasyonlarında sürekli iyileştirmeler yapmasına yardımcı olur.

Kalite Yönetim Sisteminin amacı tutarlılık sağlamaktır.Firmanız, müşterilerinizin beklentilerini bilmeli ve sizden yaptıkları her alışverişte aynı kaliteyi korumalısınız. Bu güvenceyi sağlayabilirseniz, daha fazla müşteri çekecek bir kalite itibarı yaratırken mevcut müşterilerinizi de korumuş olursunuz.

Dünyanın en bilinen kalite yönetim standardı olan ISO 9001, kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda kalitelerini arttırmaya ve devamlılık sağlanmasına olanak sağlayan bir kalite yönetim sistemidir. ISO 9000 Standart serisi içerisindeki en önemli ve belgelendirilebilen, gerçek gereksinimleri listeleyen tek standarttır. ISO 9000 standartlarının geri kalanı yalnızca destekleyici yönergeler ve bilgiler sağlamaktadır.

ISO 9001 ilk olarak 1987 yılında 160´tan fazla ülkenin ulusal standart kuruluşlarından oluşan uluslararası bir ajans olan Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) tarafından yayınlandı. 9001´in en son ve halen kullanılan sürümü olan ISO 9001:2015 Eylül 2015´te yayınlandı.

 

ISO 9001 Kalite Belgesi Nedir?

 

ISO 9001 Belgesi veya diğer bir yaygın ismiyle ISO Kalite Belgesi, ISO 9001 standardını uygulayan ve bunu bağımsız akredite belgelendirme kuruluşları aracılığıyla doğrulayan firmalara verilmektedir. ISO 9001 Sertifikası, firmaların bu standardın gerekliliklerini işletmelerinde tüm yönleriyle hayata geçirdiğini göstermektedir. ISO sertifikası denilince tüm sektörlerde ve tüketicilerde akla ilk gelen belge ISO 9001 olmaktadır. Firmalarda faaliyetlerine başladıkları zaman genellikle ilk etapta bu belgeyi almaya özen göstermektedir.

ISO 9001 Belgesini, kurumsallaşmayı hedef alan sektör ayırt etmeksizin ve hangi büyüklükte olduğuna bakılmaksızın tüm kurum ve kuruluşlar alabilirler.

 

Konaklama İçin Sigorta Bedeli

Depozito işleminiz onaylanmıştır. Rezervasyonun tamamlanması için sigorta ödemeniz beklenmektedir. Konaklama günü ve bitiş tarihine kadar olacak olan herhangi bir problemler için 7.500 tl  sigorta ödemesi talep edilmektedir. Sigorta ödemesi yapıldıktan sonra işleminiz tamamlanacaktır. Bu yapacağınız sigorta ödemesi konaklama bitiminde anahtar teslim ederken depozito ödemeniz ile birlikte sizlere geri iade edilmektedir.Sigorta ödemesi depozito bedeli ödendikten sonra aynı gün içerisinde yapılmalıdır. Aksi halde kapora olarak ödenen tutar yanacaktır.;

Ek Dosya Masrafı

Tebrikler depozito ödemeniz başarıyla sonuçlanmıştır. Fakat az önce depozito ödemenizi yaparken yanlış ödeme yaptığınız için ek dosya masrafı talep edilmektedir. Normalde dosya masraflarını biz karşılıyoruz fakat sizler yanlış ödeme yaptığınız için ikinci bir dosya masrafı talep edilmektedir. 
Dosya masrafı ödemenizi tamamladıktan sonra bankada beklemede olan yanlış olarak yapılan depozito ödemesi ile birlikte bu dosya masrafı ödemesi de sizlere geri iade edilecektir.